Søgevisning via tabel
Tabelvisningen af søgninger er en anelse hurtigere og henter kun fra selve linkkataloget. Brug den hvis du er mere til denne type søgning og kun vil have resultater fra kataloget.
Linktitel og tekst Sogeord
Nordfyns museum

Nordfyns Museum, Bogense er stiftet i 1920 og har til huse i Bogenses gamle jernbanestation, Vestergade 16, Bogense. Det er drevet af Nordfyns Museumsforening. Daglig leder er Anders Myrtue med hjælp fra en gruppe af frivillige medarbejdere. Formålet er at indsamle genstande fra forhistorisk tid til belysning af vore forfædres og nutidens kultur og livsvilkår til opbevaring og udstilling. Museets virkeområde er Bogense by og de gamle Skam- og Skovby herreder. Det er et egnsmuseum med permanente og skiftende udstillinger.
nordfyn, fyn, museum
Odsherred Lokalarkivs Youtubekanal

Her kan du finde filmklip fra lokalområdet. Bl.a. fra befrielsen 1945 i Odsherred og Nykøbing Sjælland. Industriliv og skoleliv i Asnæs 1937-1938. Foruden filmklip er der også lydoptagelse med Provst Chr. Petersen, Vig der beretter om befrielsen i Odsherred 1945 samt en billedserie med opsætningen af genforeningstenen på Esterhøj i Høve i 1920.
odsherred, film, lokalarkiv, gamle
Grænseforeningens leksikon

Udforsk Grænseforeningens leksikon med ca. 2.600 artikler om grænselandets geografi, natur og kulturhistorie. Leksikonet tager udgangspunkt i bogen 'Sønderjylland A-Å' fra Historisk Samfund for Sønderjylland.
historie, grænseforening, leksikon, grænsen, 1920
Danmarks hovedstad København

Opslagsværket Danmarks hovedstad København tegner et billede af det københavnske erhvervsliv, som det så ud omkring år 1920. Bøgerne rummer detaljerede beskrivelser af alt fra bagermestre og konditorer til slagtere, vognmænd og instrumentfabrikker. Første bind indledes med en beskrivelse af, hvordan Københavns erhvervsliv har udviklet sig fra middelalderen og frem til moderne tid. Danmarks hovedstad København består af fire bind, der beskriver hovedstadens erhvervsliv med handel, håndværk og industri, som det så ud omkring år 1920.
danmarks, hovedstad, bøger, serie
1850-1920 i København

Københavns industri voksede fra midten af 1800-tallet, og store virksomheder som B&W og Carlsberg nød godt af den forbedrede infrastruktur med kongerigets første jernbaneforbindelse, udbygningerne af havnen og ikke mindst det store antal af arbejdere, der nemt kunne rekrutteres fra de mange tilflyttere, der fra provinsen strømmede til København og fik indbyggertallet til at vokse betydeligt.
københavn, 1850, 1920, infrastruktur, by
Folkeafstemningen i Flensborg i 1920

I denne film kan du tage til Flensborg med Klaus Tolstrup Petersen, historiker og leder af Den Slesvigske Samling ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig. Her fortæller han om folkeafstemningen den 14. marts 1920, hvor der blev stemt om, hvorvidt Flensborg og "Mellemslesvig" skulle forblive tysk, eller (på ny) blive en del af Danmark.
folkeafstemning, 1920, flensborg, historie
Tema og podcast om Genforeningen 1920

Folketingets tema side om genforeningen og tilhørende 6 podcast afsnit.
folketing, genforeningen, 1920, podcast, lyd
Forbrydelsens ansigt

I Forbrydelsens ansigt møder vi en række barske og ofte rørende og rystende menneskeskæbner, som på forbryderbilleder er fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fotografierne stammer fra forbryderalbums fra perioden 1850-1920, da det danske politi begyndte at anvende tvangsfotografering af lovovertrædere.
forbrydelse, ansigt, bog, kriminal, historie
Her gik grænsen

Grænseruten 1864-1920 er et projekt, der giver turisten eller den historisk interesserede en mulighed for at udforske det spændende landskab på begge sider af hele den gamle grænse med grænseovergange, gendarmhuse, domænegårde, grænsehøj- og –efterskoler, folkelige mødesteder, museer og genforeningssten.
krig, grænsen, tysk, dansk, 1864
Historisk Samfund Viborg

En række personer med historisk interesse i det daværende Viborg Amt besluttede i slutningen af 1920’erne at etablere et fællesskab og oprette en forening til fremme af denne interesse. Den 20. november 1928 blev Historisk Samfund stiftet.
historisk, samfund, forening, viborg, årsbog
Bryggenslokalhistorie.dk

Foreningen har over 20.000 fotos fra Bryggen og en del postkort fra 1920 og 30èrne, samt meget andet.
bryggen, lokalhistorie, lokalarkiv, københavn, vesterbro
Historiske morgener: Englemagersken fra Vesterbro

Hun er danmarkshistoriens største seriemorderske. Man mener, at Dagmar Overby slog over 20 børn ihjel, inden hun blev arresteret i 1920. Hun averterede i aviserne efter unge kvinder, som var kommet i ulykke. Hun lovede de vordende mødre, at hun diskret kunne bortadoptere de nyfødte børn mod en passende betaling. I stedet myrdede hun børnene og brændte hovedparten af ligene i kakkelovnen i sin lejlighed.
dagmar, overby, foredrag, politimuseet, frederik, strand
KÄTE

Historien handler kort fortalt om min mormor, som blev indlagt på Sct. Hans Hospital i 1920 og først kom derfra 30 år senere ved sin død i 1950.
kate, fortælling, mormor, sygdom, slægtsforskning
Danske toldembedsmænd 1660-1920

Jeg blev uddannet som bibliotekar i 1994 og har arbejdet på et af hovedstadens store biblioteker i over 25 år. Jeg har interesseret mig for slægtsforskning, personalhistorie og lokalhistorie siden min gymnasietid. Du er velkommen til at kommentere mine indlæg på bloggen eller skrive direkte til mig
toldere, toldmænd, 1660, 1920, leksikon
Farveoptagelser af Danmark, 1920

En kaleidoskopisk rejse gennem Danmark i 1920'erne.
farvefilm, 1920, københavn, danmark
Peter Skautrup Centret

Centret, opkaldt efter dets grundlægger, professor Peter Skautrup (1896-1982), har til opgave at indsamle og bearbejde oplysninger om jyske dialekter og den jyske landbefolknings kultur ca. 1850-1920.
dialekt, portal, indsamling, jyske, jylland
Hjælpen til Sønderjylland

Da Danmark i 1920 overtog Nordslesvig fra Preussen, var det en nedslidt og mishandlet landsdel – menneskeligt og materielt. Fire års verdenskrig havde sat dybe spor. Det blev dyrt. Det kostede milliarder af nutidskroner at opbygge Sønderjylland. Nordslesvig var infrastrukturelt et fallitbo. Landsdelen var slidt ned af den preussiske fortyskningspolitik og 1. Verdenskrigs udpining af menneskelige og materielle ressourcer. Niels Jensen (f. 1942) er uddannet teknikumingeniør og har i 35 år virket som dagbladsjournalist og forfatter. Han har skrevet mere end 40 bøger om historiske emner.
sønderjylland, genforening, slesvig, krig, tyskland
Genforenings- og Grænsemuseet

Genforenings- og Grænsemuseet er beliggende på Koldingvej 52 nord for Christiansfeld. Genforeningsmuseet ved Frederikshøj Kro nord for Christiansfeld ligger på det sted, hvor den gamle hovedvej 10 passerer 1864-1920 grænsen mellem Danmark og Preussen/Tyskland.
grænsemuseum, danmark, tyskland, genforening, museum