Betegnelser -> Smart Match - Hvad er det ?

Post af: Anelinks.dk
Dato: 20-09-2023 13:11:50
Opdateret: 20-09-2023 13:13:33
Hits: 80 hits
Læsetid: 271 tegn
Artikel er populær
Smart matching eller blot match er en teknologi der bruges til slægtsforskning, der matcher personer, som du har indtastet i dit slægtstræ. Det kan være alt i din beskrivelse af personen som der matches på, og er en form for kunstig intelligens.

Når du opretter en person til dit slægtstræ i f.eks. Myheritage, Ancestry eller via andre udbydere der tilbyder denne form for service, begynder deres algoritmer straks at søge i databasen med slægtstræer, for at finde indtastninger, der ser ud til at angive den samme person.

Smart matches er et redskab som kan hjælpe dig med din slægtsforskning på flere forskellige måder. Den person, der har føjet den samme person til sit eget slægtstræ, kan have yderligere oplysninger om personen, som du ikke har endnu. Dette kan være alt fra fødselsdatoer eller fødested til yderligere familiemedlemmer for personen – eller endda fotos. Dog skal du være opmærksom på, at du må aldrig overfører disse oplysninger rå og uforarbejdet, før du selv har checket på det i kilderne.

Hver person, som du føjer til dit træ, øger chancen for yderligere opdagelser. Med smart matches kan du få dit træ til at vokse eller lære værdifulde nye oplysninger, som du ikke ville have fundet fra andre kilder.

Se det som et hjælpende redskab, og ikke en altoverskyggende feature der skaber dit træ. Du skal selv checke efter om match og kilde passer sammen og bygge videre derfra. Det er i alle perspektiver grobunden for et godt slægtstræ.

Kommentarer til dette emne
Der ingen kommentar til denne post
Skriv en kommentar til dette emne



Udvalgt grafik
Ingen billedefil til denne post