Søg i kilderne - vejledning -> Find en kirkebog på Statens Arkiver

Post af: Anelinks.dk
Dato: 21-09-2023 01:06:10
Opdateret: 21-09-2023 15:51:12
Hits: 86 hits
Læsetid: 384 tegn
Artikel er populær
Fremgangsmåden med at finde en kirkebog på Arkivalieronline er relativ overskuelig og du får her en lille vejledning, vist i tekst og billeder.

Link: Arkivalieronline

Når du kommer ind på Arkivalieronline, vil du blive mødt af denne formular:



Vi har ud for en anden oplysning besluttet, at vi gerne vil se kirkebogen for Silkeborg By, Gjern Herred i Skanderborg Amt i gennem. Her får vi 4 resultater vist, da 2 af resultaterne viser de nye scanninger i farve. Men da disse farvede kirkebøger kun i nogle tilfælde går til et vist årstal, i denne forbindelse til 1892, så vælger vi i stedet den originale kontraministerialbog. Du kan læse mere om betegnelserne af kirkebøgerne under kategorien betegnelser.



Når du åbner bogen, vil du blive præsenteret med dette skærmbillede:



Ude i venstre side, kan du nu vælge det årstal du gerne vil se igennem. Vi ønsker at se fødte personer i perioden (1903 F - 1907 F) og bruger det lille plustegn, som får bogens sidetal til at slå ud under det pågældende årstal. Det ser sådan ud:



Du er nu klar til at begynde at bladre dig i gennem den omtalte bog under den valgte periode, ved at bruge de øverste pile eller via de omtalte sidetal ude til venstre. Fremgangsmåden er den samme, hvis du f.eks. allerede ved hvem du vil søge efter og hvornår vedkommende er født. I den øverste menu vil du bla. også kunne gemme billedet, slå det op på facebook og udskrive det m.m.

Forkortelserne ud for de enkelte bøger står for:

F = Fødsel
D = Dødsfald
K = Konfirmation
V = Vielse

Kommentarer til dette emne
Der ingen kommentar til denne post
Skriv en kommentar til dette emne



Udvalgt grafik
Ingen billedefil til denne post