Leksikon

Leksikon er en fællesnævner for et mindre opslagsværk her på Anelinks, der danner et overblik over flere forskellige emner og betegnelser. Her er lidt af hvert, med en lind strøm af ord og betydninger, som kan være både direkte til hjælp, men også supplere din nysgerrighed for at vide mere. Specielt de latineske ord er almindelige forekomster i de ældste kirkebøger og noget du uvilkårligt vil støde ind i, når du slægtsforsker og skal tolke arkivalierne. Indtil videre er det leksikon, trøst hansens sognekort og en ny udgave af sygdomsregister der indgår i dette projekt. Projektet udvides med tiden og der vil sikkert komme flere "mapper" til med tiden.
Vælg en mappe
Leksikon (237)
Sognekort (463)
Sygdomme (77)



Nyeste tilføjet: Ægtefælle
Lægdsruller
Lægdsruller er fortegnelser over de mænd, der kunne udskrives til militærtjeneste, dvs. var værnepligtige. Rigsarkivet har lægdsruller fra 1701.
Lazarus
Den 16. december. Lazarus dag opkaldt efter Maria Magdalenes bror, som ifølge Bibelen blev opvakt fra de døde af Jesus.
Lægsøster
Nonne der, f.eks. p.g.a. analfabetisme, ikke var forpligtet til korbøn og studier, men i stedet udførte praktisk arbejde i klosteret
Lov om adoption 1923
I 1923-loven indeholdtes en bestemmelse om, at en gift person ikke kunne adopteres uden ægtefællens samtykke. Denne bestemmelse ophæves. Endvidere ophæves en bestemmelse om, at bevilling til adoption ikke burde meddeles en person med livsarvinger, medmindre der kunne anføres vægtige grunde derfor.
Leksikon om det danske sprog